Wednesday, September 05, 2012

Cha bersiap nak ke party hari raya.....

Sila abaikan background...maklumlah tangkap pun kat tempat parking kereta...kat rumah

Hari nie kat school Cha ada Party Hari Raya....seminggu sebelum acara nie, dah bagitau ibu dia ....Cha nak pakai make-up masa party raya tu nanti...hambooiii...anak dara ahkak sorang nie...dah siap plan nak make up bagai masa party raya tu nanti.

Normally, kalo ada party or kalo ada makan2 ker....mmg ahkak akan goreng Ramly Chicken Nugget Tempura utk Cha. Dah goreng...buh dlm bekas siap2...then nanti bila sampai ke TKC nanti...teacher akan tulis nama Alisa kat tupperware ibu dia.

Sebelum tu pun...dah siap pesan manyak kali kat Cha..."ingat tawwww....bawak balik bekas tupperware kaler PINK nie nanti" (read: tu lar.....saper suruh bawak bekalkan anak...tupperware cantek2 kan....tapi dah namanyer....ahkak ...mmg macam tu lah perangai ahkak nie...).

Ibu sahur nasik lemak pagi tadi...nak citer jugak tu...hehehe

Back to citer Cha...dah lah hari nie ahkak kelam kabut sikit. Lepas sahur...mmg ahkak tak tido...then buat itu ini kat rrumah...then siap bekalkan Kakak nasik lemak ke sekolah...peh tu gorreng nugget utk Cha pulak...sedar2 dah nak kul 7.00 pagi. Cik Cha lum mangun lagik...dah lah Cha nie kalo bangun...suka melangut depan tv tgk kartun Shaun The Sheep ....peh tu kalo mandi mmg lamer dlm bilik air. Kul 7.30 pagi...baru tergodek..godek nak pakai bj kebaya.

Ibu dah nak siap...cuma lum pakai make-up jer lagik. Then tingat balik....alamak..Cha nak pakai make-up hari nie... jenguk kat ruang tamu..tgk Cha punya baju kebaya...sebelah dah masuk ke lengan...then sebelah lagik...terkulai jer lengan tu....rupanyer dia tengah kusyuk tengokk kartun sampai mata tak berkedip sedikit pun. Tanya dia...nak make up ker hari nie?....furrghhhh...laju jer angguk kepala. Jam...jam tu jugak...dia dah bersiap dgn baju kebaya....nak make-up punya pasal.

Ahkak hanya oleskan bedak di pipi Cha yg gebu dan licin..(read: beshnyer kalo dpt pipi mcm Cha nie..). Ahkak kata....bedak ajerlah yer. Dia tak mo....dia kata nak pakai eye-shadow kat mata. Pandai yer......so ahkak amik kaler purple....buat syarat kat mata Cha. Then Cha tanya....nie apa nie...ibu?...Mascara...nak pakai ker? Cha angguk. Pakai mascara pulak.

Nie apa nie ibu? Blusher....nak pakailah tu....so ahkak pakaikan tipis jer kat pipi Cha. Okey tu jerlah....jom pergi...dah nak dekat kul 8 dah nie. Ibu....lisptick? Alamak.....hemmmm....ahkak amik lip gloss cap silky girl (Cha punya)...Tak nak...nak lipstick... tak mooo lip gloss...adoooiiiiii...nak buat mcm maner...hari2 dia nampak ibu dia pakai make-up depan cermin..haruslah nak follow mcm ibu dia jugak hehehehe



Bila dah sampai kat lift....baru tingat lum amik gambo Cha.  Tak kira...nak gak amik gambo Cha... with her kasut raya..(hari nie..baru 2 kali nak pakai...) Cha kata...amik gambo kat sini ajerlah ibu. Lepas amik tak cantek jugak....alamak....dah lambat...lagik lambat pulak cz gara2 nak amik gambo Cha...hehehhe. Alaaa...korang layan ajerlah ibu dia nie.


6 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

U shld close up sket tang mata & bibir mungil Cha tu babe.... Nk tgk hasil `touch up' ibunya... Hahaha

Psstt: Cha pakai lipstik Channel gak erkk? auntie Nur jelessss nie

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF..

Lorrr...hehehe. Ibunyer mahu cepat pagi tadi...semalam DUKE jem. Tu yg amik sekeping dua jer.

Syyyyy...tak dernyer nak pakai lipstick ibu...budak tecik kena pakai lip ice sheer color...baru nampak natural hehehee....

| SUE | said...

Alolololo comeynyer berkebaya gitew. Dah cam anak dara sunti.

~aYu~ said...

hihi.. nak gak bermekap yer... mestila nak cantik gak kan..
sama je peel dgn anak dara sy..
mcm sy tahun ni mmg tak bagi tupperware bwk skolah. bg terus dalam bekas plastik je.. senang teacher dia terus buang.

Cho Zila said...

memang pandai bergaya... mesti ikut maknyerkan...

Nurul a.k.a Riko said...

sue...

Dah mcm Kakak dia..suka bergaya..apa yg Kakak nak..dia pun nak jugak....rasa macam ada anak kembor yg tak sama tahun jer. Sumer nak mcm kakak dia.

~aYu~...

Itulah...pagi2 dok tengok ibu dia bermake-up bagai..tu yg timbul keinginan tu..hehehhe. Biasalah..kalo dah namanyer gegurls...mmg mcm nie kan.


~Cho Zila~

Thanks singgah kat blog ahkak.

Ibu dia biasa2 ajer...bergaya pun comot jer...hehhee.