Wednesday, September 19, 2012

Sinopsis Adam Dan Hawa - Episode 15 (part 1)

Scene episode 15 nie di mulakan dgn Am meletakkan kembali kotak kayu pemberian adiknya Erin ke dalam laci (read: hati ahkak...tertanya2..apakah isi kandungan nota yg Am tulis di dlm kotak kayu tersebut...hemmmmm...misteri...misteri). 

Tiba2 iphone Am berbunyi menandakan adanya message baru masuk...Am mengeluh sejenak dan berkata "owwwhhhhh Cik Ted"...(read: itu yg ahkak dengar..ker ahkak tersalah dengar...hehehe... )

Selepas itu, mama Am datang membawakan segelas mug utk Am...."nah minum".  Am membalas...'thank you".




 Nak tak....kalo esok kita pergi rumah Hawa? pujuk Mamam Am.

 
 Derang tahu tak...yg kita nak datang? soal Am

Mama Am menyakinkan Am...baik kita pergi terus sahaja.  Kalo kita bagitau...Hawa tak nak jumpa.  Baik kita pergi terus sahaja.  Am bertanya...ada saper2 ker yg ikut sekali? Mama Am bagitau...hanya kita berdua ajer yg pergi....kalo ramai2 sangat...manyak mulut...(read: ahkak sokong 100% betul...betul....betul!)


Ain dan Azie baru lepas balik dinner bersama2 dgn Johan (read: ahkak kurrreng dgn Johan...ohhhh ahkak nie sungguhlah bias kan...)

Azie puji sedap sungguh makanan yg derang makan masa dinner tadi. Tambah Azie lagik...kalo kita selalu sangat makan kat luar...boleh habis duit dibuatnyer.  Then Johan pulak menyampuk..."memanglah...kalo sekali...sekala...tak per kan ".

Ain bagitau..."nanti kita boleh masak kat rumah...lepas tu jual..."  Azie macam tak percaya yg Ain nie boleh masak....spontan jer Ain menjawab...."bolehlahhhh..." then tergelak.

Ain bertanya dekat Johan..."So.Johan..ceritalah lagi tentang Perth" sambil berjalan pulang ke apartment student.

Ujar Johan..."Perth.....okey....dekat sini...ada banyak taman2.  Di tengah2 bandar...ada taman2 besar.  Penduduk kat sini...selalu buat picnic dan barbeque ..derang suka beriadah kat luar.

Tambah Am lagik...opssss Johan...(read: sorry ahkak tershahsul nama Am nie...)...kat sini ramai org Asian. So kalo Ain & Azie yg baru sampai nie...tak ada rasa macam org asing ker bila dah sampai kat Perth.

Tiba2...Azie bertanya pada Johan..."boleh tak kalo kita nak kerja part time?"

Johan terkejut cz baru jer sampai...dah nak carik kerja..hehehhe.  Terus jer Azie kata...Mestilah...kan nak berjimat...nak kumpul duit.

Nasihat Johan lagik..nak kerja mmglah boleh...tapi jangan ganggu study sudahlah.

Johan bagitau lagik...kalo carik kerja kat sini...derang bayar dlm 2 minggu sekali...mcm bayar duit sewa rumah jugak.






Seperti yg di janjikan...Am dan mamanya pergi ke rumah Ain di kampung.
 

Puan Maria bersalaman dgn emak Ain...buat pertama kalinya.


 Saya Adam....mak cik...opsssss (read: kena tegur dgn mama cz panggil mak cik hehehe)


To be continued.......stay tune for part 2...(suka bila scene Am ternampak kotak besar atas almari di  bilik Ain)


5 comments:

Anonymous said...

Arghhh x sabar nak tunggu update ni

nida husna said...

xpenah tgk lagi crita ni =)

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Anon...

Terima cz sudi dtg blog ahkak...nanti singgah yer utk baca episode seterusnya..insyaallah.


Nurul a.k.a Riko said...

Nida husna

Skrg nie dah leh tengok gambar dan baca kat blog ahkak...besh citer nie..*tukang promote* hehhee

cempaka@rohani said...

saya pun suker bila am tgk kotak tu.. bila tgk cik ted tak de dlm kotak.. senyum kecik jer....