Monday, September 24, 2012

Adam dan Hawa - Episode 17 (part 1)

Keadaan di sekitar taman pada hari itu tiba2 menjadi tegang kerana Am cuba menahan Ain dari terus pergi meninggalkannya.


"Ain....please...sekejap pun jadiklah" Am cuba memujuk Ain yg masih ada api kemarahan dlm dirinya. Ain terus menepis Am...dan scene nie sebenarnya bukan sahaja di lihat oleh Johan...tetapi Mama yg dari jauh memandang apa yg berlaku di hadapan matanya pada ketika itu.

Ain terus menegaskan yg dia tiada apa utk di perbincangkan dan meminta Am supaya faham situasinya pada ketika itu.  Biasalah...bila perasaan di kawal oleh emosi yg amarah...sumer serba tak kena. Ain menegaskan lagik...dia dah cakap yg dia benci semuanya...dia benci Am...dia benci Am! Tak faham ker...?

Am sekadar hanya boleh berkata dgn... nada yg lembut seakan memujuk...."Ain...please..."...tetapi pantas di balas oleh Ain..."jangan sebut lagik nama itu".....dan Am hanya mampu melihat Ain berlalu pergi.

Semasa berlalu pergi...Ain berbisik di dlm hatinya bahawa...Aku tak nak jumpa dengan nko dan dengan siapa ajer yg bersama engkau...cukuplah!

 
 Johan melihat Am yg kesedihan selepas Ain berlalu pergi...


 

 Ain cuba meredakan api kemarahan dan api kebenciannya yg masih marak pada ketika itu


 

 Ain...! sapa Johan lembut (read: issshhh sibuk jer Johan nie...)


 Kenapa dia kena salahkan diri Am sorang sajer jer mak? (read: opssss terpanggil mak pulak dah..hehe)

 Am cuba mencari jawapan kepada persoalan yg bersarang di hatinya sejak dia berjumpa dgn Ain kepada mama ..."kenapa Ain hanya menyalahkan dirinya padahal...mereka berdua yg menjadik mangsa keadaan".  Namun...Mama menegaskan bahawa Am juga silap dlm hal nie.

Quote Mama:  Allah tidak kejam....lebih2 lagik kepada hamba yg selalu mintak...percayalah cakap mama Am....

 Am setia menunggu selagi hati Am nie memilih kejujuran Ain

 Bila Ain dah bersedia nanti...Johan bersedia mendengar segalanya 'k....kata Johan kepada Ain

Setiba Ain di apartment...dia melangkah longlai menuju ke katilnya.  Dia tidak berdaya dengan apa yg telah berlaku sebentar tadi di taman.  Ain menangis....aduhhhh sedihnya scene nie.  Ahkak pun terikut terbawa mood sedih...huwaaaaaa.


 Apa salah aku..ya Allah....mengapa dia buat aku macam nie..."tangis Ain


 
Berjurai2 air mata Ain mengalir membasahi pipinya.....


 Aku benci dia....aku benci engkau....aku benci dia...naper dia buat aku mcam nie....!!!


Aku benci dia...nko paham tak...jangan kacau Ain...rintih Ain yg meratapi nasibnya...tiba2 jer Ain yg sedang marah membaling Cik Ted dari atas katil.  Alaaa...ciyan Cik Ted kan.


Am mmg tidak nyenyak tido...agaknya dia tidak menyangka reaksi Ain begitu dingin terhadapnya. ...to be continued selepas ini....


0 comments: