Tuesday, September 04, 2012

Berpanas terik di Taman Tasik Titiwangsa..furghhhhh

Mmg pecah rekod! Tak pernah di buat ahkak nak bawak Kakak & Cha berpanas terik...tengah hari ga (cakap org Perak...time panas-panas waktu tengah hari) ke Taman Tasik Titiwangsa pada pukul 1 tengah hari.  Tu lar nyer....hati ibu mana boleh nak tolak permintaan anak2...walaupun panas memancor...mancor...ibu derang nie puteri lilin sikit....so ahkak redho ajerlah demi anak2 yg terchenta...ecewahhhh.

Mmg panas...ibu dia yg pasan vogue tu kan...siap dgn spek mata itam lagik berjalan ke taman tasik titiwangsa panas2....gigih tu berjalan di bawah mentari yg terik......bila dah separuh jalan...alamak! terlupa nak bawak payung...kan dah bilang tadi...puteri lilin yg sengal hehehhee.

Sampai ajer kat taman tasik...kan ker cuaca panas...utk hilangkan rasa panas tu...Kakak mintak beli aiskrim cone.....nak flavour Rainbow (my favourite masa zaman budak2 dulu).....from Paddle Pop....boleh ler rasa sejuk sikit biler dah makan aiskrim kan...tapi tu larnyer....ahkak mmg tak suka tgk anak2 ahkak makan aiskrim meleleh2...hehehhehe....kasik tissue....itu pun still comot lagik...mmg nak kena basuh tangan...issshhhh berchenta betul ler nak gi public toilet kat sini....adoiiiiii....sabar ajerlah. 

Then Kakak kata....ibu...jom kita gi kat playground. Playground? Nun jauh kat sana.....tak kan nak jalan kaki? Kan dah kata...ibu dia puteri lilin sengal...hahahhahahha.....panas2 nak menapak...dah lah jauh...panas pulak tu.  Ada ker budak2 main kat playground time panas2nie...pelik betul.  

Ahkak pujuk....better naik kereta.... Jom kita naik kereta....then ibu parking dekat dgn playground...kakak tak nak lah pulak........Cha kata...jom kita jogging...Jogging?  Sajer jer anak2 ibu nie...nak ragging ibu yer...nanti korang...ibu akan buktikan yg ibu boleh berjalan sampai ke playground...look n see occcayyyyy! Kalo hari2 mcm nie...sure ibu boleh kulus tawwww....hehehehe


Yeyyyy.....ibu berjaya berjalan sampai ke sini....hip hip...horrreyyyy!!!!

Percaya tak korang...mmg ramai budak2 bermain di playground time tu. Giller kentang.  Panas2 mcm nie pun...ada yg sanggup bawak anak2 ke sini....opppssss....ahkak pun 2 x 5 gak kan...hehehhee.

Okeylah...layan ajerlah gambo kat bawah nie.  Masa nie...ibu derang dah pancit...just duduk tengok Kakak & Cha bermain dari jauh jer.  Nampak gembira sungguh Kakak & Cha dapat bermain di playground kat situ.  Flash back balik...rasanyer...last kami pergi sini last year....patutlah pun derang gembira....once a year baru dpt merasa bermain di playground....Insyaallah...nx time...kalo ada masa terluang...ahkak akan cuba bawak Kakak & Cha ke sini lagik....semestinyer...di waktu PETANG...dan cuaca pun tak lah sepanas mcm hari ahad yg lepas....sib baiklah tak dapat migrain ...alhamdulillah.










3 comments:

Crew Fathi said...

Hurmmm.. dah lama tak pi tasik titiwangsa... Dulu2 time umah kat kg baru.. Rajin gak pi joging tiap2 petang kat situ.. =)

Nur a.k.a admansyah said...

means that.... ko dtg TTT dulu sblm gi all kenduri tu yea babe?

Err... aku penah gak wat camni tp gi Tmn KLCC! Sama-lah, atas permintaan 3A but sekejap jer depa main coz PANAS! slide pun panassss

Nurul a.k.a Riko said...

Crew Fathi...

Samerlah mcm ahkak..masa time menyewa rumah kat kg baru (1997) time bujang2 dulu..mmg rajin jer jalan kaki sambil berjogging ke taman tasik..

My BFF...

Bukanlah dear...I gi kenduri kawen...then lepas tu baru drive to taman tasik titiwangsa.