Thursday, September 13, 2012

Sinopsis Adam Dan Hawa - Episode 11

Episode 11 (ahkak suka pada drama nie...sebab itu ahkak update dlm blog ahkak)
 

Scene ijab kabul antara Am dan Ain yg di lakukan pada malam itu juga di rumah Am. Pasa masa nie Ain pengsan ker tertidur akibat kepenatan.


 
Kak Zah, Mak Langg & Pak Lang sedang berbincang

 
Ain baru terjaga dari pengsan or tido....tak sure pulak...
Bila Ain terjaga...dia memekik2 memarahi Am.  Masa tu Am tengah berbincang dgn Zul.

Ain memaki Am dgn berkata "lelaki tak guna"! Peh tu tak silap ahkak puaslah hati kau...mcm tu lah bahasa kasar Ain terhadap Am.  Wajah Am....tenang dan tidak menjawap sepatah pun.  Walaupun Ain suruh Am bercakap dan menggelarkan Am nie sebagai pengecut Am tenang jer.  Cool jer Am nie walaupun di hati Tuhan yg tahu.

Scene kat bawah nie mmg sebak...ada pulak lagu latar....lagik sebak.  Masa nie ahkak mmg menangis.


Sedihnyer scene nie...well done to Nadiya Nisaa





 



Scene di tadika pula...masing2 terkejut dgn berita pasal Am sudah bernikah dgn Ain. Kak Ruby kata kesian dgn Ain.  Kak Cham mengatakan bahawa ada org nak perangkap Ain.  Lucu pun ada bila secara berjenaka mereka mengatakan bahawa kalo bukan Ain yg pergi semalam...sudah pasti Kak Ruby yg akan berkahwin dgn Am.  Maklumlah Kak Ruby dah lama single.  Kak Ruby kata Ain tengah sedih korang sumer ketawa...hehhehe Hilarious part nie. 

Cikgu Zawiyah bertanya pada kak ruby sepatutnyer kak ruby dan kak cham yg sepatutnyer pergi ker rumah Kak Zah. Kak ruby terangkan yg dia penat sangat dia mintak Ain tolong dia.


Masa si Ain pergi rumah kak Zah...mana bibik?



 
 
 

Keesokan harinya...Bibik bertanya kembali kepada kak zah...bukan dia ker yg menelefon utk menyuruh dia membeli plastik di kedai. Kak Zah memberi arahan pada Bibik supaya jangan membenarkan org perempuan masuk ke dlm rumah mereka termasulah Dee. Bibik sempat bagitau bahawa suara perempuan tu ada iras spt suara Dee Kak Zah meminta Bibik mendiamkan diri sebab Am dan Ain dah sah sebagai pasangan suami isteri.



Am terlena dan dikejutkan dgn panggilan telefon daripada Dee. May be Dee inginkan kepastian betul ker Am dah berkahwin dgn Ain? Am tahu ini adalah perangkap yg di buat oleh Dee utk mengenakan Am.


Kak Zah datang ke rumah mak lang utk menjenguk Ain yg ingin pulang ke kampung. Kak Zah pujuk Ain supaya bekerja semula tapi Ain menolak secara baik. Ain mengemas baju utk pulang ke kampung dgn menaiki kereta Pak Lang & Mak Lang. Apa bila sampai di kg. Ain terus memeluk ibunya. Tanpa berkata sepatah pun. Ibu Ain keharainan melihat sikap Ain. 



Ain tesedar dari tido yg lama. Penat agaknyer. Tak tahulah berapa jam Ain tidor. Bila dia bangun, capai towel dan terus ke bilik air. Agaknyer Ain sedih nasib yg menimpa dalam dirinya...dia membasahkan seluruh badan dia lengkap dgn berpakain baju kurung cotton jepun. May be dgn cara itu adalah simbolik Ain utk membersihkan apa yg berlaku semalam. Mmg berat dugaan Ain nie. Saper sangka niat yg baik...utk menolong kak Ruby...tetapi akibat angkara manusia seprti Dee membuatkan Ain tidak bersalah menjadi mangsa keadaan




Alamak! Dah pukul 2.30 pagi...esok nak keja.  Ahkak stop sini dulu yer.  Citer nie beshlah...kalah drama Korea.  Ahkak tulis sinopsis nie sebab ahkak suka dgn cerita nie.  Ingatkan nak beli novel nie besok.


6 comments:

Cho Zila said...

tu dia punyalah rajin.. baguih2 nanti leh baca sini.
memang best tau.. kesianpun ada yerlar nama baik kita rosak angkara orangkan...tak pasal2 jadi macam perempuan jahat.. isyh .. nasib ler nanti si amtu baik kalau terkena orang jahat... alamak...
yang pak langnyer pun idakler nak bertanya emak ain kat kampung dulu yerk.. kalau mak akak marah gak ngan pak langtu.. itu anak aku per..
isyh emosi lak.. beli jangan tak beli bukutu...

| SUE | said...

sila bli kak..mmg takkan nyesal taw. haaaaaa dah 2 ari sedih beno epi nyer...sian ain

Nur a.k.a admansyah said...

Sah ler ngko dh A.N.G.A.U babe! Knowing u tht... ko xkn ngaku DRAMA MELAYU ni bestttt, kn? hihi

Aku pun dh jatuh CINTA dgn lakonan AA & NN nie... siap tinggal msg kt FB NN, "U look alike Angelina Jolie" HaHaHa

Nurul a.k.a Riko said...

Cho Zila...

Adoi...teman dah angau dgn citer Adam & Hawa nie...dah kronik...sampai sanggup amik gambo depan tv..hehehhee.

Tu lar pasal...geram gak kat Pak Lang nie...senang2 jer nak dia kawinkan si Ain tu kan. At least, bgtau lah emak Ain nie kat kg. kan...dia mmg ada hak kat atas...ewahhh mmg emo teman dibuatnyer...hehehe..

Mmg plan nak beli buku nie...balik kg. nanti..naik ets yg 2 jam setengah perjalanan..leh khatam 1 hari kan.


Sue...
Uwaaaa....mmg ahkak emosi tgk citer nie. Rasa mcm ahkak pulak yg jadik Ain...oh sudah..hehehhee

Ahkak pulak sedih tgk si Ain tu...episode 10 & episode 11 nie mmg bikin jiwa kronik keja...uwaaaaaa.


My BFF....

True indeed...aku dah angau dgn drama nie. Dan aku rasa...inilah drama melayu yg aku rasa sgt best! Super duper best.

Tak adalah hero dia yg asyik 24 jam pakai baju kot kat office...time makan pun nak pakai baju kot....mat salleh yg keja kat msia pun tak pakai bj kot kat office...hehhehe

At least...mcm Am nie...simple jer. Ain pun samer...sederhana jer penampilan dia...tak adalah nak vogue da vasss dgn baju seksi ker apa....mmg simple...mcm kita gak ....ewah!

Uwaaaa....tak aci...nko dah comment kat FB Nadiya Nisaa nie...aku pun nak jugak...nak jugak..tp aku dah malas nak aktif kat fb...so nanti nko sampaikan salam aku kat dia yer.

Cakap kat dia..."lakonan dia bagus macam Nicole Kidman"....aku doa moga dia dpt menang award dlm drama nie.

mama sara nur said...

wah rajinnya he he ni betul2 punya minat la
bolehlah akak baca ceritanya disini

Nurul a.k.a Riko said...

mama sara nur...

Mmg minat sangat. Mcm tak percaya pulak...boleh nak amik gambo bagai kat depan tv...hehehe...semata2 nak letak kat dlm blog...supaya ahkak sendiri yg dpt baca...giler kentang kan.

Boleh jer baca...sharing kan caring namanyer tu.